Łuszczyca

luszczyca_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Łuszczyca córki

Tytuł:Łuszczyca córki
Autor:Renta Ż.
6.4.2010, 08:27
Witam u mojej córki dermatolodzy stwierdzili łuszczycę ale nie robili w tym kierunku żadnych badań ani wycinków. Strasznie ją wysypało ma dopiero 2 latka a ma 80% chorego ciała. Chciałabym jej pomóc ale już nie wiemy czym ją leczyć sterydy są złym wyjściem. Strasznie ją boli i piecze skóra nie daje się nawet posmarować, na dodatek ja swędzi. Jest kąpana 2 razy dziennie i 4-5 razy natłuszczana. tylko jak ją się smaruje 2 dni samą wazeliną białą t po tym chyba tak dla niej jest gorzej. Ja też mam łuszczycę od 3 roku życia więc mam ją już 20 lat ja mogę przeżyć i jeszcze 30 lat z tą chorobą ale nie chce żeby moje dziecko tak cierpiało . Mogę nawet przesłać Państwu zdjęcie mojej córki niektórych części ciała i sami zobaczycie. Dalej mamy taką nadzieję że to nie jest łuszczyca. Czy jest coś co zaleczy tą chorobę.Lub chociaż zaleczy na jakiś okres żeby tak nie cierpiała bo nawet ma to na głowie. Proszę o szybką odpowiedź. Z poważaniem Renata Żaborowska

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest wolniejsze: ślimak czy gepard?

luszczyca_ciekawostki

Ciekawostki

Świerzb

Gdy świerzbowiec pojawia się na skórze zdrowej osoby, rozpoczyna poszukiwanie partnera do rozmnażania. Kiedy jest to zapłodniona samica, składa ona jaja w wydrążonych przez siebie kanałach. Następnie z jaj wylęgają się larwy, które z czasem przeobrażają się w postać dojrzałego świerzbowca.

Czy wiesz, że...

Cera tłusta

Skóra jest jedną z wrażliwszych części ciała ludzkiego. To na jej podstawie najczęściej określa się wiek człowieka. Nieodpowiednio pielęgnowana jest w stanie nas postarzać. By tego uniknąć należy odpowiednio ją pielęgnować oraz prowadzić zdrowy tryb życia.

Polecamy

Drożdżaki
Drożdżaki (Candida) to inaczej zarodniki grzybów, o właściwościach i cechach drożdży. Wchodzą w skład mikroflory bakteryjnej organizmu człowieka (błony śluzowe, jelita itp.), a odżywiają cukrami prostymi pochodzącymi z resztek pokarmowych, nieustannie konkurują z innymi drobnoustrojami w walce o pożywienie, utrzymując stan optymalnej równowagi.

W czasach, gdy mamy nieustanną zmianę pogody (raz zimno raz ciepło) łatwo jest o przeziębienie. Możemy spróbować wyleczyć je bez wizyty u lekarza, ale wtedy potrzebujemy na to dużo czasu bo powinniśmy solidnie odpocząć i wyspać się. Problem pojawia się wtedy, gdy nie mamy czasu bo np. pracujemy. Lekiem polecanym przez farmaceutów w przypadku podwyższonej temperatury jest Pyralgina. Pomaga ona skutecznie i szybko poradzić sobie z objawami przeziębienia.